Billedsekretærens Blog

13/9-17

Upload til papir 1 er lukket og jeg har gennemgået billederne. Det er en fin aflevering med lige under 200 flotte billeder. Stort set er der styr på tingene med afleveringerne.

Der var 3 genbrugsbilleder som blev diskvalificeret. Der var 4 billeder, som ikke var mærket korrekt. Der var 3 pakker som ikke var mærket med afsender, og 2 pakker som kom 1 dag for sent frem.

Det er i småtingsafdelingen men... for mig har det en betydning. Jeg bruger megen tid på at tjekke det hele. Fejl og manglende oplysninger er tidsrøvere. Gør mig den tjeneste at tjekke en ekstra gang før I sender billederne afsted og husk - PostDanmark er ikke de hurtigste man kan tænke sig - tak.

Husk at læse "konkurrenceinfo" før hver konkurrence. Den er ikke ens for alle konkurrencerne. Infoen giver jer svar på de spørgsmål, I normalt ringer eller skriver om.

11/9-17

Lidt nyt fra mig... upload til papir 1 2017 er i fuld gang. Der er mange gode billeder. Jeg har fanget og diskvalificeret 3 genbrugsbilleder. Lav nye billeder venner.

Flere har ringet eller skrevet med banale spørgsmål - hvor bor du?, hvornår kan vi senest aflevere? o.s.v. Konkurrenceinfoen giver svar på alle spørgsmål. Læs den før I kontakter mig :-))

Jeg har fået en forespørgsel, om man må aflevere A3 (30x42). Vi har tidligere accepteret et billede større end det opgivne max format på 30x40, blot det kan ligge i vores transportkasser som netop kan rumme 30x42. For at gøre dette officielt og kendt af brugerne, har jeg rettet max målene i konkurrencereglerne til 30x42.

31/7-17
Jeg har ikke fået opdateret denne blog i nogen tid, men her kommer lidt opsummering og lidt nyt.
Bedømmelsen af Digital 2016 hos Fotoklubben Kronborg gik rigtig godt. Vi havde svenske Cathy Björk fra Nordiska Fotoklubben som dommer. Hun var meget livlig, underholdende og inspirende.
Vi fik fortalt at projektoren i lokalet var god og besluttede at anvende den i stedet for vores egen. Det var, set med mine øjne, en fejltagelse. Billederne blev overmættede i farverne, og projektoren tilføjede så megen skarphed, at flere billeder helt krakelerede.
Klog af skade har vi besluttet fremover kun at bruge vores egen projektor. Den er kalibreret til at vise farver så korrekt som muligt, og tilføjer ikke ekstra skarphed.
Bedømmelsen af Papir 2 hos FK Negativ Roskilde gik også fint. Fotograf og Billedredaktør på Ekstra Bladet Henning Hjorth startede med at vise os en masse af sine egne billeder. Herefter en spændende bedømmelse.
Vi afsluttede årets bedømmelser med Serier som Frederikssund FK var vært for. Her var Carsten Madsen fra Næstved FK dommer og leverede en fin bedømmelse.
På RNFoto repræsentantskabsmødet i maj 2017 var et par emner oppe, som jeg vil dele med jer. En del mente, at der blev brugt for megen tid, på dommeraftenerne, til dommerens præsentation af sig selv via sine egne billeder. Vi blev enige om at skære tiden ned til 15 min til præsentationen, og det vil jeg gøre i den kommende sæson.
Der var diskusion om billeder, der var lavet med en speciel passepartout. Kunne de fremvises på dommeraftenen som de monterede billeder? Det er ikke praktiskt muligt. Der er dog mulighed for, at man kan fotografere sin montage og uploade filen i stedet for det "beskårne" billede. Dette er nu også skrevet ind i "Konkurrenceinfo".
--------------------------
Tillykke til KFAK der, som den første klub, vandt RNFoto vandrepokalen.
Husk at læse konkurrenceregler, her står betingelserne for hvor mange gange, I må anvende et billede og glem ikke - jeg husker billeder som en elefant. Genbrug, udover det i konkurrencereglerne tilladte, bliver diskvalificeret.
Tilbage nu er kun at ønske jer en god sæson 2017/2018 med nye friske billeder. Jeg håber, at vi igen får stor tilslutning til konkurrencerne og dommeraftenerne, som altid er meget inspirerende.
Hilsen Mads
RNFoto billedsekretær

2/12-16
Til bedømmelsen af Papir1 havde vi Jan Møller Hansen som dommer. Det var en meget inspirerende oplevelse. Jan bliver skrevet på vores foredragsholder liste, for han har meget at fortælle.
Bedømmelsen blev desværre 1/2 time forsinket, da jeg havde glemt at medtage et kabel. Det må I undskylde.
D. 12/12-16 har vi bedømmelse på Digital. Her blev indleveret 262 billeder, og det er rigtig flot. Bedømmelsen foregår hos Fotoklubben Kronborg og svenske Cathy Björk fra Nordiska Fotoklubben er dommer. Det bliver spændende, og jeg håber mange vil møde op til dette event.

21/9-16
Hej RNFoto medlemmer
Afleveringen til Papir1 2016 er afsluttet. Jeg modtog 186 billeder fordelt på 17 klubber - det er flot.
Generelt gik upload helt fint. Jeg har kun fået henvendelser fra 2 personer som ikke modtog mail med bekræftelse og label, selvom upload var OK.
I nogle kasser lå billeder som ikke var uploadet... prøv at undgå dette. Det er et større arbejde for mig at kontakte billedsekretæren og forsøge at få den digitale udgave af billedet. I værste fald må jeg affotografere papirbilledet og oprette fotografen i databasen.
Det er klubbens billedsekretærs/kontaktpersons opgave at sørge for, at det der sendes til mig er OK og ikke mangelfuldt.
Der var også genbrugsbilleder blandt de indsendte. Disse billeder har jeg diskvalificeret.
Prøv at etablere et system som hjælper jer med at holde styr på, hvad I tidligere har indsendt til RNFoto. Faktisk har RNFoto lempet reglerne for genbrug - se Konkurrenceregler.
Det er stadig tilladt at bruge nyere "skuffebilleder", blot de ikke har været brugt i RNFoto konkurrencer tidligere. Det er dog bestyrelsens holdning at RNFoto skal afspejle de strømninger der er i medlemsklubberne lige nu. Dette gøres bedst ved at bruge friske billeder, ikke gamle billeder.
Fortsat god sæson til jer alle og vi ses snart til dommeraftenen i Tåstrup.
Hilsen Mads
RNFoto billedsekretær